Serieuze Zaken presenteert op de KunstRAI: stand 51

PERSBERICHT WOW Amsterdam                                                        25 mei 2016


WOW op de KunstRAI


Woensdag 1 juni tot zondag 5 juni

WOW Amsterdam slaat een brug tussen haar ‘artists in residence’ en de kunstwereld tijdens de KunstRAI. Jonge talenten vanuit WOW richten samen met gevestigde kunstenaars van galerie Serieuze Zaken een tentoonstelling in. Het is een verrassend en belangwekkend geheel geworden.

Voor het eerst treden kunstenaars die wonen en werken in WOW gezamenlijk met hun werk naar buiten in de Backstage van de KunstRAI. Het is allemaal recent werk en speciaal voor de KunstRai gemaakt.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

Tijdens de KunstRAI presenteren de volgende WOW artists in residence hun werk:

 • Riley Harmon (visual artist)
 • Hyoseop Kim (keramist)
 • Lisa Konno (modeontwerper)
 • Geray Mena (visual artist)
 • Winde Rienstra (modeontwerper)
 • Jolanta Izabela Pawlak (beeldhouwer)

De presentatie wordt aangevuld door The WOW Factor met werk van gevestigde namen:

 • Ron Amir
 • Rob Jurka
 • Sven Nibbeling
 • Jochem Sanders
 • Chris Shaw
 • Olav Slingerland

Over WOW Amsterdam

WOW Amsterdam is een jonge, spannende culturele hotspot in Amsterdam West, ondergebracht in een oud HTS-complex uit de jaren zestig. WOW heeft vijftig studio’s voor artists in residence, net afgestudeerd talent van de Amsterdamse kunstopleidingen. Hieronder zijn beeldend kunstenaars, fotografen, grafisch vormgevers, modeontwerpers, musici, dansers en theatermakers, afkomstig van opleidingen als de Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, Conservatorium Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). WOW combineert deze studio’s met een hostel en ontmoetingsruimten.

WOW biedt een platform voor jong talent, vóór en met haar tijdelijke bewoners, en draagt dit middels een dynamisch cultureel publieksprogramma uit. Er worden exposities, muziekavonden, filmavonden, markten en cursussen voor kinderen uit de buurt georganiseerd. WOW wil een bruisende plek in de stad zijn; een plek die open staat voor frisse creatieve denkers en doeners, waar jong en gevestigd talent elkaar ontmoet en inspireert. Voor het publiek en professionals is WOW dé plek om opkomende kunstenaars te ontdekken, zo werden artists in residence al genomineerd voor prijzen als de Prix de Rome en de Dutch Design Awards.

Informatie voor de redactie

KunstRAI Art Amsterdam is geopend:

woensdag 1 juni van 18.00 tot 22.00

donderdag 2 juni van 12.00 tot 21.00

vrijdag 3 juni van 12.00 tot 21.00

zaterdag 4 juni van 11.00 tot 18.00

zondag 5 juni van 11.00 tot 18.00


Entree €15,- / RSVP event@wow-amsterdam.nl

Adres: RAI Amsterdam, Hall 7, entree Wielingenstraat (WOW staat in stand 51)


Houd voor updates onze Facebook-pagina en website in de gaten.

Wij zouden een aankondiging zeer op prijs stellen en nodigen u uit voor de opening op woensdag 1 juni om 18.00 uur. Voor interviews, beeldmateriaal en verdere informatie kunt u contact opnemen met Senne Vercouteren, senne.vercouteren@gmail.com (assistent-cultureel programmeur).