21 juni – StreetSmart organiseert midzomeravond-benefietdiner in de Supper Club

Persbericht 16 juni 2016

Nog steeds kinderen zonder ontbijt naar school
StreetSmart helpt kinderen aan groente en fruit

StreetSmart Amsterdam organiseert op 21 juni 2016 een midzomeravond-benefietdiner in de vernieuwde Supperclub aan de Singel 460 in Amsterdam. Het is een speciaal viergangendiner vol culinaire hoogstandjes, omlijst door een bijzondere veiling. De opbrengst van de avond gaat naar StreetSmart, dat daarvan groente en fruit koopt voor Amsterdamse gezinnen die daar zelf geen geld voor hebben.

Jop Ubbens, directeur van veilinghuis Christie’s Amsterdam, zal deze uitzonderlijke veiling met flair afhameren. Dé kans voor aanwezigen om te bieden op een kunstwerk van Marlène Dumas of op een foto van Koos Breukel. Er zijn zelfs werken beschikbaar gesteld van Andy Warhol, Lou Reed en Philip Glass.

Burgemeester Eberhard van der Laan is ambassadeur van StreetSmart en is bereid een lunch met hem te laten veilen. Ook Edgar Davids, Julius Jaspers, Schilo van Coevorden, Lavinia Meijer, Feico Deutekom, Gilbert Yvel en het Botel hebben verrassingen voor de gasten in petto. De avond wordt spetterend afgesloten met een optreden van Berget Lewis. Host van deze avond is Micky Hoogendijk.

Dankzij deze avond kan StreetSmart vele gezinnen in onze stad bijstaan die een steuntje in de rug nodig hebben. StreetSmart zamelt in honderd Amsterdamse restaurants geld in door tijdens de actiemaanden november en december één euro op de rekening extra te vragen. Iedere euro gaat naar groente en fruitpakketten voor gezinnen in nood. Zodoende voorkomen we dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan. StreetSmart gaat dit jaar ruim 4.000 pakketten leveren, maar we willen nog meer gezinnen helpen. Vandaar deze avond met de bijzondere veiling.

De initiatiefnemers van StreetSmart Amsterdam zijn Sandra Chedi van het Botel, Bert van der Leden van de IQ club en Clemens Blaas bestuurder van HVO-Querido. De ambassadeurs van StreetSmart zijn Eberhard van der Laan, Rob Malasch, Hans Gerson, Schilo van Coevorden en Julius Jaspers.

Einde persbericht